Amit a Windows Phone mobileszközökről tudni érdemes 1. rész

Napjainkban a legtöbb ember valamilyen Android vagy iPhone mobiltelefonnal rendelkezik. Közülük pedig sokan még a kipróbálásra sem adták meg az esélyt, hogy megismerjék valójában a Windows-alapú mobilkészülékek jó oldalait is. Ezért most összefoglalásra kerülnek a fontosabb tudnivalók a készülékekről és azok aktuális beszerzési lehetőségeiről.

_

Már első ránézésre is látni lehet, hogy a Microsoft az Android és iPhone mellett egy teljesen külön utat jár, ami nem feltétlenül rossz mindenkinek. Sőt, egyre inkább észrevehető, hogy az Android és iPhone készülékek gyártói külsőleg és belsőleg is egymást igyekeznek lekoppintani, ami például az alábbi képen is megfigyelhető:

_

A nagy versenyben elmerülve a két gyártó pedig már szinte észre sem veszi, hogy sokszor még a telefon alapfunkcióiban is elég nagy bakikat követnek el - amelyeknek pedig a készülékek vásárlói isszák meg a levét.

Ideje, hogy elgondolkozzunk, megéri-e továbbra is ezt kapni a pénzünkért!

És pontosan itt jön a képbe az, ami már említetve lett: szerencsére a Microsoft külön utakon jár, mint versenytársai:

Sokak szerint a Microsoft lehet, hogy elveszített egy harcot, de a teljes háborút még nem feltétlenül veszítette el!

Visszatekintés a múltba

Ahhoz, hogy jobban is megértsük és megismerjük a mai, már Windows 10 rendszerű mobilkészülékeket, ismerjük meg azok elődjeit is. A Microsoft a mai Windows alapú mobileszközök gyártását még az 1990-es években bemutatott Windows CE alapú Pocket PC 2000 típussal kezdeményezte. Ezzel szerette volna az embereknek megvalósítani, hogy már a zsebükben is magukkal hordozhassák az általuk már megszokott asztali számítógépek Windows rendszerét.

Ezt követte később a Pocket PC 2002 egészen a Windows Mobile 2003 megjelenéséig - amely fejlődését tovább fokozták a Windows Mobile 2003 SE és a Windows Mobile 5.0 kiadásával.

A Windows 5.0 után a Microsoft még kiadta a 6, a 6.1 és a 6.5 verziójú rendszereket is. De az igazi mérföldkő mégis a 7-et követő 8.1 verzió lett, amelyet pedig végül a manapság elterjedt Windows 10 váltott le - nem is akárhogyan!

_

Windows 10 - a Windows rendszerek legmodernebb tagja

Kezdetben még a Windows 10 mobil változata azok számára vált elérhetővé, akik a Windows Insider program tagjaiként a Microsoft Lumia 950 és 950 XL típusú készülékek valamelyikét megvásárolták.

Azóta szerencsére már szinte minden Windows 8.1 rendszerű mobilkészülék tulajdonosa frissíthet hivatalosan az új Windows 10 verzióra - a részletes magyar nyelvű tudnivalókhoz látogassunk el a Microsoft hivatalos weboldalára!

Amennyiben legalább már két eszközünkön is a Windows 10 verzióval rendelkezünk - pl.: laptop és mobiltelefon - máris élvezhetjük azok rendszereinek kompatibilitását személyes adataink gyors átszinkronizálásával.

_

És ami még ennél is fantasztikusabb, az a Microsoft legújabban kifejlesztett, Continuum névre keresztelt technikai újítása. Ennek segítségével egy ilyen tudású mobiltelefonkészüléket bármikor és bárhol használhatunk asztali számítógépként - így az adatainkat még szinkronizálnunk sem szükséges.

Ilyennek ismerted a Windows Phone-t?

Érdemes tehát mindenkinek átértékelnie a korábbi, Windows alapú mobiltelefonokról alkotott véleményét és élőben is megismerkedni egy Windows 10 alapú mobilkészülékkel!

És itt még nem álltak meg a Microsoft technikai fejlesztései:

A Windows Phone készülékek a közeljövőben már a PC-k Win32 alkalmazásait is képesek lesznek lefuttatni.

_

Ha valaki megkérdezi Tőled, hogy mi az a Windows Phone, mutasd meg neki ezt a cikket!

Magyarországon jelenleg ez a kínálat a Windows Phone készülékekből - érdemes megnézni az értékeléseket, ahol az 5 csillagból majdnem minden készülék 4 és 5 csillagot kapott.

Számítógépen Windows 10-et használsz? Próbáld ki mobiltelefonon is!

A cikk folytatásához kattintsunk ide

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.